İsveç'te otistik bir kıza bakan bakıcı tarafından yapılan muamele büyük tepkilere neden oldu.

İsveç basınında da geniş yer bulan olay başkent Stockholm'ün Rinkeby Kista'daki sosyal hizmetlerin HVB bakım evinde yaşandığı belirtildi.

Otistik olan 16 yaşındaki kız çocuğu Sosyal Hizmetler tarafından Rinkeby Kista'daki HVB evine yerleştirildi. Kardeşleri ile temas halinde değildi ve bu nedenle gençlerin bakım yasası olan LVU kapsamında bakıma alındı. Bir hafta önce, babası cep telefonundan kızına ulaştı. Babasına bakıcısı için "Beni dövüyor" dedi.

İlk başta baba kızının yalan söylediğini düşünmüş ancak daha sonra kızın bir video çekerek kendisine göndermesi üzerine harekete geçti. Filmde bakıcı kızın yüzüne tükürüyor ve hakaretler ediyor.

"Hadi ama, cesaretin varsa bana vur, sana öğreteceğim! Size neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğreteceğim!" diye hareketler savurup otistik kızın yüzüne tüküren bakıcı hakkında soruşturma başlatıldı.

Video görüntülerinin ortaya çıkması üzerine suçunu kabul eden bakıcının işten çıkarıldığı ve otistik kızın ailesinin yanına gönderildiği belirtildi.

Bakım evi hakkında da inceleme başlatıldı. Polis olayın şiddet içerdiği ve benzer vakaların olup olmadığı konusunda soruşturma başlattığını belirtti.

Olayla ilgili daha fazla ayrıntı verilmezken, savcılığın olayın takipçisi olduğu belirtildi.