Koronavirüsle mücadele konusunda önlemlerin alınması noktasında eleştirilen İsveç'te haftanın ilk iş gününde trenler doldu taştı.

Virüs salgını nedeniyle dünya genelinde alınan önlemler üst seviyedeyken İsveç'te durum bunun tersine işliyor.

Sabah SL trafiğinde kaos yaşandı "Her zamankinden daha kalabalık" SL yönetimi kalabalığa şaşırdığını söyledi.

Stockholm'ün yerel trafiği otobüsler, bölge demir yolları ve servisler kısmen azaltılmıştı.

Başbakanın dün yaptığı konuşmayı dinledim diyen hemşire Nina, "Kesinlikle şaşırdım" herkesin sorumluluk alması ve mesafeyi koruması gerekiyorken böyle bir tablo bizi çok şaşırttı ifadeleri kullandı.

Pazartesi sabahı Stockholm çevresindeki otobüs yolculukları normalden daha kalabalıktı.

Stockholm'ün güneyindeki bir huzur evinde hemşire olarak çalışan Nina, sabah 06: 00'da Södertälje'den kalabalık bir otobüse binerek bir saatlik yolculuk ettiğini ve otobüsün tamamen dolu olduğunu belirterek, duruma anlam veremediğini ifade etti. Salgın riskini arttıran unsurların etkin bir şekilde görüldüğünün altını çizen hemşie, evden çalışan bilen insanların dışarı çıkmaması gerekiyor diye hatırlatma yaptı.

Haninge'de de durum aynı

Magnus Berg, Haninge'de geçen hafta araçlar bomboşken, bugün şaşırtıcı derecede otobüsler doluydu dedi.

Kalabalık SL için sürpriz oldu

SL birçok seferin fazlasıyla dolu olduğunu söyledi.

SL basın sözcüsü Claes Keisu, "Personel sıkıntısı yaşarken, normalde yolcu sayısının düşmesini bekliyorduk. Ancak tam tersine normalden fazla bir insan kalabalığıyla karşılaştık. Bu durum bizim için sürpriz oldu" ifadeleri kullandı.

Basın sözcüsü, otobüs, demiryolları programında çalışanların yüzde 20 oranında düşürüldüğünü ifade ederek, yolcu sayısının yarıya kadar düşmesi bekleniyordu diyerek "Eğer tüm araçları yeniden trafiğe çıkarmazsak yoğunluğu hafifletmemiz mümkün görülmüyor" dedi.

Metro ve banliyö trenleri
Stockholm'deki bir çok banliyöde insanların tıkışık halde yolculuk ettiği gözlendi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle SL'in trafik durumunu yeniden gözden geçireceğiz belirtildi.

İnsanlar SL'e kızgın

Slussen'den Nacka'ya yapılan iptal seferlerinden etkilenen ortaokul öğretmeni Therese, "insanlar SL'e kızgın".

"Birbirimizin dudakları ve ağızları arasında 10 inçlik mesafede durduk." Therese, İnsanları tüm risk tavsiyelerinin aksine, bu riske maruz bırakmanın suç olduğunu söyledi.